Τι είναι το ThetaHealing®

H τεχνική Θήτα είναι μια διαλογιστική τεχνική που διδάσκει πώς να χρησιμοποιούμε τη διαίσθησή μας βασιζόμενοι στην ανιδιοτελή αγάπη του Δημιουργού όλων όσων Υπάρχουν, ο οποίος είναι και αυτός που κάνει την πραγματική “εργασία”. Δημιουργήθηκε το 1995 από τη Vianna Stibalστη δική της προσωπική αναζήτηση της υγείας της καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο δεξί μηριαίο οστό.Ίδρυσε τον οργανισμό THINK®, με σκοπό να διαδώσει την τεχνική αυτή και τις γνώσεις της εκπαιδεύοντας δασκάλους και θεραπευτές σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για μια διαλογιστική τεχνική και πνευματική φιλοσοφία, η οποία χωρίς να αναφέρεται σε καμιά θρησκεία, τις αποδέχεται όλες με σκοπό να μας φέρει πιο κοντά στο δημιουργό όλων όσων υπάρχουν,την αγνή ουσία της αγάπης. Στην αρχή συμβολιζόταν με έναν κύκλο και μια τελεία στην μέση και δήλωνε την ενότητα ότι το ένα βρίσκεται μέσα στο όλον και ότι το όλον υπάρχει μέσα στο ένα και αυτή είναι και η πεμπτουσία της μεθόδου αυτής.Ο Θεός έχει πολλά ονόματα , χρησιμοποιούμε όμως τον όρο “Δημιουργό” κάνοντας αναφορά στην πηγή από την οποία έχουν δημιουργηθεί όλα όσα υπάρχουν. Μέσω της τεχνικής Θήτα, συνδεόμαστε με την ύψιστη αυτή πνευματική δύναμη για να επιφέρουμε τις επιθυμητές αλλαγές. Είναι μία μέθοδος για το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα που μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από περιοριστικές πεποιθήσεις και μοτίβα σκέψεων αναπτύσσοντας και καλλιεργώντας αρετές σε ό,τι κάνουμε δημιουργώντας κατ΄ αυτό τον τρόπο έναν πιο θετικό τρόπο ζωής.
Δεν αντικαθιστά τη συμβατική Ιατρική, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με αυτήν.Διδάσκει πώς να αξιοποιήσουμε το έμφυτο χάρισμα της διαίσθησης μέσω ένός καθοδηγούμενου διαλογισμού και εστιασμένης προσευχής που μας συνδέει με την πηγή όλων όσων υπάρχουν, με το “Δημιουργό” αξιοποιώντας τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα.Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα, είναι μια κατάσταση βαθύ διαλογισμού στην οποία βρισκόμαστε αμέσως αφού ξυπνήσουμε και λίγο πριν κοιμηθούμε.
Υπάρχουν πέντε διαφορετικές συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων: ΒΗΤΑ, ΑΛΦΑ, ΘΗΤΑ, ΔΕΛΤΑ Κκαι ΓΑΜΜΑ.
BHTA εγκεφαλικά κύματα είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όταν μιλάμε και επικοινωνούμε. Η συχνότητα των κυμάτων αυτών κυμαίνεται στους 14-28 κύκλους ανά δευτερόλεπτο.
ΑΛΦΑ εγκεφαλικά κύματα είναι η πολύ χαλαρή και διαλογιστική κατάσταση του νου και κυμαίνονται στους 7-14 κύκλους ανά δευτερόλεπτο.
ΘΗΤΑ εγκεφαλικά κύματα είναι η κατάσταση στην οποία ο νους βρίσκεται σε πολύ βαθιά χαλάρωση και κυμαίνονται στους 4-7 κύκλους ανά δευτερόλεπτο.
Η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων ΔΕΛΤΑ κυμαίνεται στους 0-4 κύκλους ανά δευτερόλεπτο και είναι η κατάσταση του νου σε βαθύ ύπνο.
Και τέλος στα κύματα ΓΑΜΜΑ βρισκόμαστε όταν είμαστε στη διαδικασία μάθησης και επεξεργασίας πληροφοριών και κυμαίνονται στους 28-40 κύκλους ανά δευτερόλεπτο.
Φέρνοντας επομένως το νου στην κατάσταση Θήτα και αφού δηλώσουμε την πρόθεσή μας να συνδεθούμε με τη πρωταρχική ενέργεια με τη βοήθεια ενός καθοδηγούμενου διαλογισμού, αποκτούμε πρόσβαση στο υποσυνείδητο τμήμα του εγκεφάλου. Είναι γνωστό ότι το υποσυνείδητο μέρος του εγκεφάλου καταλαμβάνει το 95% ενώ το συνειδητό μόλις το 5%.Μέσα σε αυτή λοιπόν τη διαλογιστική κατάσταση ενεργοποιείται ολόκληρο το δυναμικό μας, όλες μας οι διαισθητικές μας ικανότητες και έχουμε τη δυνατότητα, να επέμβουμε , εφόσον υπάρχει το αίτημα για αλλαγή στο ασυνείδητο μέρος του νου και να ανασύρουμε σε συνειδητό πλέον επίπεδο σκέψεις και συναισθήματα που δημιουργούν δυσαρμονία και έλλειψη προσανατολισμού στη ζωή μας.Σκέψεις, συναισθήματα και πεποιθήσεις την ύπαρξη των οποίων αγνοούμε, δεν έχουμε απολύτως καμία επίγνωση για το ότι υπάρχουν, δομούμε όμως βάσει αυτών την κάθε μας ημέρα και κατά συνέπεια ολόκληρη τη ζωή μας με αποτέλεσμα η εσωτερική σύγκρουση, η οποία εκδηλώνεται και επεκτείνεται και στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μας , πολλές φορές με την εκδήλωση ψυχοσωματικών ασθενειών, να είναι αναπόφευκτη. Η μέθοδος Θήτα δίνει τη δυνατότητα να επέμβουμε διορθωτικά στις σκέψεις αυτές και τα προγράμματα να τα ανασύρουμε , να τα αλλάξουμε και να επαναπρογραμματίσουμε το νου με θετικά μοτίβα σκέψεων έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που προάγουν έναν πιο θετικό, δημιουργικό και εναρμονισμένο πλέον τρόπο ζωής με τις επιθυμίες και τους στόχους μας.Ένα τέτοιο δυσλειτουργικό πρόγραμμα για παράδειγμα είναι το “Aξίζω όχι” το οποίο αλλάζει κατόπιν αιτήματος σε “Αξίζω ναι”.Ποιος πιστεύει σε συνειδητό επίπεδο ότι δεν αξίζει; Kανείς. Και όμως με το πρόγραμμα αυτό δύσκολα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε όμορφα και σπουδαία πράγματα.Οι λέξεις ΜΗΝ, ΔΕΝ αποφεύγονται γιατί απλά το ασυνείδητο δεν τις αναγνωρίζει.Γινόμαστε κατ’ αυτό τον τρόπο συνειδητοί δημιουργοί της ύψιστης πραγματικότητάς μας αναλαμβάνοντας την ευθύνη να υπάρχει στο νοητικό αυτό μέρος του εγκεφάλου μας που ουσιαστικά διαμορφώνει και ορίζει τη ζωή μας, μόνο θετικές σκέψεις, θετικά συναισθήματα,θετικά στοιχεία, βασικές προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή.

ThetaHealing® technique and ThetaHealer® είναι τα κατοχυρωμένα λογότυπα του THInK
Επιπλέον πληροφορίες στο www.thetahealing.com